Ρητό της ημέρας :  Η ευσέβεια είναι διαφορετική από την δεισιδαιμονία.   BLAISE PASCAL
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ΘΕΪΚΗ ΓΗ;

ΘΕΪΚΗ ΓΗ;

Θα πρέπει να βλέπουμε την Ισραηλινο-Παλαιστινιακή

σύγκρουση όπως και κάθε άλλη

-Του John Piper-

Πώς θα πρέπει οι Χριστιανοί που ακολουθούν την Αγία Γραφή να τοποθετούνται απέναντι στην Εβραιο-Παλαιστινιακή σύγκρουση ; Υπάρχουν βιβλικοί λόγοι για να αντιμετωπίσουμε και τις δύο πλευρές με αρχές δικαίου και ανθρωπισμού με τον ίδιο τρόπο δηλ. που θα πρέπει να τακτοποιούνται οι διαμάχες μεταξύ των εθνών, γενικά. Με άλλα λόγια, η Αγία Γραφή δεν μας διδάσκει να είμαστε μεροληπτικοί προς το Ισραήλ ή τους Παλαιστίνιους, επειδή κανένας λαός απΆ αυτούς δεν βρίσκεται σε μία ειδική κατάσταση  θείας εύνοιας. Το Ισραήλ έχει μια μοναδική θέση στα σχέδια του Θεού, αλλά αυτή η θέση δεν εγγυάται μια διεκδίκηση, προς το παρόν, σε θεϊκά προνόμια.

            Το Ισραήλ επιλέχτηκε απΆ τον Θεό απΆ όλους τους λαούς του κόσμου για να γίνει το κέντρο ειδικής ευλογίας στην ιστορία της λύτρωσης που αποκορυφώθηκε στον Ιησού Χριστό, τον Μεσσία. «Ο Κύριος ο Θεός σου σε έκλεξε για να είσαι σΆ αυτόν εκλεκτός λαός, απΆ όλους τους λαούς, που είναι επάνω στο πρόσωπο της γης» (Δευτερονόμιο 7:6).

            Ακόμη περισσότερο, ο Θεός υποσχέθηκε στο Ισραήλ την τώρα αμφισβητούμενη γη από τον καιρό του Αβραάμ και έπειτα. «Αυτή είναι η γη, που εγώ ορκίστηκα στον Αβραάμ, στον Ισαάκ και στον Ιακώβ, λέγοντας: ΅Στο σπέρμα σου θα τη δώσωΆ» (Δευτερονόμιο 34:4).

            Αλλά ούτε αυτά τα βιβλικά γεγονότα οδηγούν αναγκαία στην έγκριση του σημερινού Ισραήλ ως του νόμιμου κατόχου όλης της αμφισβητούμενης γης. Το Ισραήλ μπορεί να έχει τέτοιο δικαίωμα. Και μπορεί να μην το έχει. Αλλά η απόφαση δεν βασίζεται πάνω σε θεϊκό προνόμιο. Γιατί;

            Πρώτον, ένας λαός που δεν τηρεί την διαθήκη δεν έχει θείο δικαίωμα στην παρούσα κατοχή της γης της υπόσχεσης. Μαζί η βίωση της θείας ευλογίας και η κατοίκηση της γης είναι υπό τον όρο της εκ μέρους του Ισραήλ τήρησης της διαθήκης που έκανε ο Θεός μαζί του. Έτσι, ο Θεός είπε στο Ισραήλ, «Τώρα λοιπόν, αν πραγματικά υπακούσετε στη φωνή μου, και φυλάξετε τη διαθήκη μου, θα είστε σε μένα ο εκλεκτός λαός από όλους τους λαούς» (Έξοδος 19:5).  Το Ισραήλ δεν έχει καμιά εγγύηση ότι θα βιώσει σήμερα το θεϊκό προνόμιο, όταν δεν τηρεί την διαθήκη του με τον Θεό.

            Περισσότερο από μια φορά το Ισραήλ στερήθηκε την βίωση του θείου του δικαιώματος στη γη  (όχι το δικαίωμα αυτό καθεαυτό)  όταν έσπαγε την διαθήκη με τον Θεό. Για παράδειγμα, όταν το Ισραήλ μαράζωνε αιχμάλωτο στη Βαβυλώνα, ο Δανιήλ προσευχήθηκε, «Ω Κύριε…αμαρτήσαμε και ανομήσαμε…Σε Σένα Κύριε είναι η δικαιοσύνη, ενώ σε μας η ντροπή του προσώπου…σε ολόκληρο το Ισραήλ….σε όλους τους τόπους, που τους εκδίωξες, για την παράβασή τους, την οποία παρέβηκαν σε σένα» (Δανιήλ 9:4-7. Δες και Ψαλμ. 78:54-61). Το Ισραήλ δεν έχει θείο δικαίωμα να είναι στη γη της υπόσχεσης όταν παραβαίνει την διαθήκη της υπόσχεσης.

            Αυτό δεν σημαίνει ότι άλλα έθνη έχουν δικαίωμα να το ενοχλούν. Το Ισραήλ έχει ακόμα ανθρώπινα δικαιώματα μεταξύ των εθνών ακόμη και σε εκείνες τις περιόδους που χάνει το θείο του δικαίωμα. Έθνη τα οποία επιχαίρουν πάνω στη θεία του παιδαγωγική, τιμωρήθηκαν από τον Θεό (Ησαΐας 10:5-13).

            Δεύτερον, το Ισραήλ σαν σύνολο σήμερα απορρίπτει τον Μεσσία του, Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού. Αυτή είναι η τελική πράξη παραβίασης της διαθήκης με τον Θεό. Ο Θεός υποσχέθηκε στο Ισραήλ: «Γιος δόθηκε σε μας, και η εξουσία θα είναι επάνω στον ώμο Του, και το όνομά Του θα αποκληθεί Θαυμαστός, Σύμβουλος, Ισχυρός Θεός, Πατέρας του Μέλλοντα Αιώνα, ¶ρχοντας Ειρήνης» (Ησαΐας 9:6-7). Αλλά ο ¶ρχοντας της Ειρήνης με δάκρυα στα μάτια κοίταξε την Ιερουσαλήμ και είπε, «Είθε να γνώριζες…αυτά που αποβλέπουν για την ειρήνη σου!…Δεν γνώρισες την ημέρα της επίσκεψής σου» (Λουκάς 19:42-44).

            Όταν οι οικοδομούντες απέρριψαν τον όμορφο Ακρογωνιαίο Λίθο, ο Ιησούς είπε: «Η βασιλεία του Θεού θα αφαιρεθεί από σας, και θα δοθεί σε έθνος που κάνει τους καρπούς της» (Ματθαίος 21:43).  Και εξήγησε: «Θάρθουν πολλοί  από ανατολή και δύση, και θα καθήσουν μαζί με τον Αβραάμ…ενώ οι γιοι της βασιλείας θα ριχτούν έξω, στο σκοτάδι το εξώτερο» (Ματθαίος 8:11-12).

            Ο Θεός έχει σκοπούς σωτηρίας για το έθνος του Ισραήλ (Ρωμαίους 11:25-26). Αλλά για τώρα το μεγαλύτερο μέρος του λαού είναι σε έχθρα με τον Θεό επειδή απορρίπτουν το ευαγγέλιο του Ιησού του Μεσσία τους (Ρωμαίους 11:28). Ο Θεός έχει απλώσει το έργο σωτηρίας Του να αγκαλιάσει όλους τους λαούς (περιλαμβάνοντας τούς Παλαιστίνιους) που θα εμπιστευτούν τον Υιό Του και  βασίζονται στο θάνατο και την ανάστασή Του για σωτηρία. «Ή μήπως μόνο των Ιουδαίων είναι ο Θεός; Όχι δε και των Εθνικών; …Επειδή ένας είναι ο Θεός, που θα δώσει τη δικαίωση στην περιτομή που προέρχεται από τη πίστη, και στην ακροβυστία διαμέσου της πίστης» (Ρωμαίους 3:29-30).

            Η Χριστιανική έκκληση στη Μέση Ανατολή προς τούς Παλαιστίνιους και τούς Εβραίους είναι : «Πίστεψε στον Κύριο Ιησού Χριστό και θα σωθείς» (Πράξεις 16:31). Και μέχρι εκείνη την μεγάλη ημέρα όταν μαζί Ιουδαίοι και Εθνικοί ακόλουθοι του Βασιλιά Ιησού κληρονομήσουν την γη (κι όχι μόνο τον συγκεκριμένο τόπο), χωρίς να σηκώσουν σπαθί ή όπλο, τα δικαιώματα των εθνών θα πρέπει να αποφασίζονται από τις αρχές δικαίου και ανθρωπισμού, κι όχι με διεκδικήσεις σε θείο δικαίωμα ή κατάσταση.

 

Μετάφραση κατόπιν Αδείας από το WORLD Magazine, © copyright 2002. Για πληροφορίες δείτε  www.worldmag.com. Προέρχεται απΆ το τεύχος 11 May 2002. Τίτλος πρωτότυπου: Land Divine?


Ημερομηνία καταχώρησης : 03/02/2009 @ 08:01
Τελευταία ενημέρωση : 03/02/2009 @ 08:01
Κατηγορία : ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 2314 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^