Ρητό της ημέρας :  Η Αγία Γραφή είναι το βάθρο της προόδου και του πολιτισμού.   ΟΥΙΛΣΟΝ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ)
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΙΣΛΑΜ - ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;

ΔΕΝ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;

            Πολλοί Χριστιανοί αποδέχονται τον Μουσουλμανικό ισχυρισμό ότι μαζί λατρεύουμε τον ίδιο Θεό. Ισχυρίζονται ότι αυτοί τον αποκαλούν Αλλάχ, ενώ εμείς τον αποκαλούμε Θεό. Δεν είναι ασυνήθιστο να ακούμε ακόμα και Χριστιανούς ηγέτες να κάνουν παρόμοιες δηλώσεις. Οι Βιβλικές Εταιρίες έχουν προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε να χρησιμοποιούν το όνομα Αλλάχ στις Βίβλους που παράγουν για τους Άραβες Χριστιανούς.

            Το πρόβλημα με αυτό, είναι διπλό. Πρώτον, η ιστορία και η αρχαιολογία καθαρά δείχνουν ότι ο Αλλάχ λατρεύονταν σαν ένας ειδωλολατρικός θεός της σελήνης πολύ καιρό πριν έρθει στο προσκήνιο ο Μωάμεθ. Ο Robert Morey , συγγραφέας του βιβλίου The Islamic Invasion εξηγεί:

            Οι ρίζες του Ισλάμ έχουν ανιχνευθεί από τους λόγιους στην αρχαία θρησκεία γονιμότητας που λάτρευε τον θεό της σελήνης, και η οποία ήταν η κυρίαρχη θρησκεία της Αραβίας.

            Ο θεός της σελήνης λατρεύονταν με το να προσεύχονται στραμμένοι προς την Μέκκα μερικές φορές την ημέρα, κάνοντας ένα ετήσιο προσκυνηματικό ταξίδι στο Κάαμπα που ήταν ένας ναός του θεού της σελήνης, τρέχοντας γύρω από το Κάαμπα εφτά φορές, αγγίζοντας ένα είδωλο από μαύρη πέτρα που ήταν τοποθετημένο στον τοίχο του Κάαμπα, τρέχοντας μεταξύ δύο λόφων, κάνοντας ζωοθυσίες, μαζευόμενοι τις Παρασκευές για προσευχές, δίνοντας ελεημοσύνες στους φτωχούς κλπ. Αυτά ήταν τα ειδωλολατρικά έθιμα που εξασκούσαν οι Άραβες πολύ καιρό πριν γεννηθεί ο Μωάμεθ.

            Ποια θρησκεία σήμερα εφαρμόζει αυτά τα ειδωλολατρικά έθιμα του θεού της σελήνης; Το Ισλάμ! Αυτό εξηγεί γιατί το μισοφέγγαρο (η ημισέληνος) είναι το σύμβολο του Ισλάμ. Αυτό τοποθετείται στην κορυφή των τζαμιών και των μιναρέδων, και εμφανίζεται πάνω σε καπέλα, σημαίες, χαλιά, φυλακτά και ακόμη στα κοσμήματα.

            Κάθε φορά που βλέπετε το Μουσουλμανικό σύμβολο της ημισελήνου, βλέπετε το αρχαίο σύμβολο του θεού της σελήνης.

            Δεύτερον, εάν διαβάσετε την Κορανική περιγραφή του Αλλάχ και διαβάσετε την Βιβλική περιγραφή του Θεού, θα γίνει ολοφάνερο ότι διαβάζετε για δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα.

            Ο Αλλάχ διατάζει τους ακολούθους του να σκοτώνουν εκείνους που αρνούνται το Ισλάμ, ενώ ο Θεός μας διδάσκει να αγαπάμε τους εχθρούς μας. Ο Αλλάχ δεν έχει γιό, ενώ ο Θεός έστειλε τον Υιό Του να πεθάνει για αμαρτωλούς ανθρώπους. Ο Αλλάχ είναι “απρόσιτος” ενώ ο Θεός ζητάει μια προσωπική σχέση με το δημιούργημά Του, τον άνθρωπο.

            Το πνεύμα που βρίσκεται πίσω από το Ισλάμ είναι ένα πνεύμα που αρνείται την θεότητα του Ιησού Χριστού.

            Το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι πως ο Αλλάχ ΔΕΝ είναι ο Θεός της Βίβλου!

 

Μετάφραση κατόπιν αδείας από CHICK PUBLICATIONS (http://www.chick.com/information/religions/islam) του άρθρου DON’T MUSLIMS WORSHIP THE SAME GOD AS CHRISTIANS?

Ημερομηνία καταχώρησης : 03/02/2009 @ 08:03
Τελευταία ενημέρωση : 03/02/2009 @ 08:03
Κατηγορία : ΙΣΛΑΜ
Η σελίδα διαβάστηκε 2937 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^