Ρητό της ημέρας :  Η ανάσταση του Χριστού είναι το πιο έγκυρο και μαρτυρημένο γεγονός της αρχαίας ιστορίας.   ΓΡΕΡΕΡ, Ιστορικός
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ - ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

   Πολλοί άνθρωποι αποκαλούνται χριστιανοί στην χώρα μας, αν και ο τρόπος της ζωής τους δεν το αποδεικνύει. Όπως έγραφε ο τ.Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος «Μπορεί να θεωρούμε τον εαυτό μας Χριστιανό, όταν δεν ακολουθούμε τη διδασκαλία του Χριστού και η ζωή μας δεν είναι σύμφωνη με όσα δίδαξε ο Χριστός και δεν μοιάζει ούτε από μακρυά με τη ζωή Του;» (ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; σελ.27).

 Ο Ιησούς Χριστός δεν ζητάει οπαδούς της χριστιανικής «ιδεολογίας», αλλά πιστούς μαθητές Του! Ανθρώπους αποφασισμένους να Τον ακολουθούν βάζοντας Αυτόν πάνω απ’ όλα, μην λογαριάζοντας το κόστος. Πάνω από συγγενικούς δεσμούς, πάνω από την εργασία, πάνω από τα χόμπυ μας, πάνω από τον κόσμο, πάνω από την βόλεψή μας, πάνω από το εγώ μας. Ο Ιησούς το είπε ξεκάθαρα: «Αυτός που αγαπάει τη ζωή του θα τη χάσει? αυτός όμως που τη ζωή του δεν τη λογαριάζει όσο κρατάει αυτός ο κόσμος, θα τη φυλάξει για την αιώνια ζωή. Όποιος θέλει να με υπηρετεί ας ακολουθεί το δικό μου δρόμο, κι όπου είμαι εγώ, εκεί θα είναι κι ο δικός μου υπηρέτης. Κι ο Πατέρας μου θα τιμήσει όποιον με υπηρετεί» (Ιωάννης 12:25-26).

   Πόσοι είμαστε πρόθυμοι να χάσουμε τη ζωή μας σ’ αυτόν τον κόσμο, προκειμένου να ακολουθήσουμε τον Χριστό; Αν πάρουμε την απόφαση να γίνουμε πραγματικά μαθητές Του, τότε θα μπορούμε να λέμε «πέθανε ο κόσμος για μένα κι εγώ για τον κόσμο» (Γαλάτες 6:14). Η ζωή μας θα είναι ο Χριστός και μόνον. Το μόνο μας μέλημα να ευαρεστούμε Εκείνον. Ο Ιησούς «πέθανε για χάρη όλων, κι αυτό σημαίνει ότι όσοι ζουν δεν μπορούν να ζουν πια για τον εαυτό τους, αλλά για κείνον που πέθανε κι αναστήθηκε γι’ αυτούς» (Β’ Κορ. 5:15).

   Άραγε έχουμε βάλει τον Χριστό πάνω από κάθετί άλλο στη ζωή μας, ακόμα και από την ίδια μας την ζωή ή ακόμα και πάνω από τα υπάρχοντά μας (Λουκάς 14:26,33);

     Τι θα απαντήσουμε στην φωνή του Κυρίου μας: «Γιατί με προσφωνείτε ‘Κύριε’, ‘Κύριε’ και δεν εφαρμόζετε αυτά που σας λέω;» Λουκάς 6:46.

    Σε μια εποχή που κυκλοφορούν πολλές διδασκαλίες που «γαργαλίζουν την ακοή» και νοθεύουν το μήνυμα του Ευαγγελίου του Χριστού, ο Κύριος μας καλεί να απαρνηθούμε τον εαυτό μας, και να ακολουθήσουμε Εκείνον: «Όποιος θέλει να με ακολουθήσει, ας απαρνηθεί τον εαυτό του, ας σηκώσει το σταυρό του κι ας με ακολουθεί. Γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει? όποιος όμως εξαιτίας μου χάσει τη ζωή του, θα τη βρεί» (Ιωάννης 16:24-25).Ποια θα είναι η δική σας ανταπόκριση στην πρόσκληση που σας κάνει ο Ιησούς να γίνετε μαθητές Του;

Μανώλης Καλομοίρης


Ημερομηνία καταχώρησης : 04/02/2009 @ 04:06
Τελευταία ενημέρωση : 04/02/2009 @ 04:06
Κατηγορία : ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ
Η σελίδα διαβάστηκε 2886 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^