Ρητό της ημέρας :  Μεγάλος γκρεμός και βάραθρο βαθύ είναι η άγνοια της Γραφής.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ - Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

-Του Watchman Nee-

   Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δούμε είναι ότι ο Κύριος Ιησούς είναι Θεός. Μπορεί να λέμε ότι μόνο ο Θεός μπορεί να σηκώσει τις αμαρτίες του ανθρώπου. Ποτέ μην θεωρείτε τον Κύριο Ιησού ένα τρίτο άτομο που ήρθε να πεθάνει έναν αντικαταστατικό θάνατο. Μη νομίζετε ότι ο Θεός είναι ένα μέρος, εμείς είμαστε ένα άλλο, κι ο Κύριος Ιησούς ένα τρίτο μέρος. Η Αγία Γραφή ποτέ δεν θεωρεί τρίτο μέρος τον Κύριο Ιησού. Αντίθετα, Τον θεωρεί το πρώτο μέρος. Ίσως να σου έχουν πει ότι το ευαγγέλιο μοιάζει σαν τον δανειζόμενο, τον δανειστή και τον γιο του δανειστή. Ο δανειζόμενος δεν έχει χρήματα να ξεπληρώσει το χρέος του. Ο δανειστής, που είναι πολύ σκληρός, επιμένει να πάρει τα λεφτά του. Όμως ο γιος του δανειστή έρχεται να πληρώσει το χρέος εκ μέρους του δανειζόμενου, κι έτσι ο δανειζόμενος απαλλάσσεται.
   Αυτό είναι το ευαγγέλιο που κηρύττει ο άνθρωπος σήμερα. Όμως αυτό δεν είναι το πραγματικό ευαγγέλιο. Αν ήταν έτσι τα πράγματα, δύο σημεία τουλάχιστον δεν θα ήταν δίκαια και θα ήταν αντίθετα με την Γραφή. Πρώτον, αυτού του είδους η συλλογιστική κάνει τον Θεό να είναι ο κακός και τον Κύριο Ιησού να είναι ο καλός. Σ' αυτό το παράδειγμα, δεν βλέπουμε τον Θεό να αγαπάει τον κόσμο, αλλά βλέπουμε μόνο τη δίκαιη απαίτησή Του και την απαίτηση του νόμου. Βλέπουμε έναν αυστηρό Θεό, έναν Θεό που είναι χωρίς χάρη και που τα λόγια Του προς τον άνθρωπο είναι πάντα σκληρά. Βλέπουμε ότι ο Κύριος Ιησούς μας αγαπάει και μας δίνει χάρη. Αυτό είναι ένα λανθασμένο ευαγγέλιο...
   Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Θεός αγάπησε τόσο τον κόσμο που έδωσε το Γιο Του σε μας (Ιωάννης 3:16). Ο Θεός έστειλε το Γιο Του σε μας επειδή μας αγάπησε...Ήταν ο Πατέρας που μας αγάπησε. Ήταν ο Πατέρας που σχεδίασε τη σωτηρία...Πρώτα, ο Πατέρας είχε την πρόθεση για όλα και μετά ήρθε ο Γιος. ¶ρα είναι λάθος να νομίζει ο άνθρωπος ότι υπάρχουν τρία μέρη. Υπάρχουν μόνο δύο μέρη, ο Θεός και ο άνθρωπος. Ο Κύριος Ιησούς είναι το δώρο του Θεού στον άνθρωπο...Πηγαίνουμε στον Θεό δια του Κυρίου Ιησού. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε.
   Δεύτερον, αν υπήρχαν τρία μέρη, ο Κύριος Ιησούς δεν θα είχε τις προϋποθέσεις να πεθάνει για μας. Είναι αλήθεια ότι όταν ο Κύριος Ιησούς πέθανε για μας, η δικαιοσύνη του Θεού ικανοποιήθηκε και οι αμαρτίες του ανθρώπου συγχωρήθηκαν. Αυτό όμως είναι δίκαιο για τον Κύριο Ιησού; Ας υποθέσουμε ότι έχουμε δύο αδέλφια. Ο ένας αδελφός διέπραξε έγκλημα και καταδικάστηκε σε θάνατο. Ο άλλος αδελφός είναι πολύ πρόθυμος να πεθάνει γι' αυτόν κι έτσι εκτελείται στη θέση του. Είναι αθώος και είναι το τρίτο μέρος. Πεθαίνει αντί για τον αδελφό του. Η Αγία Γραφή δεν μας δείχνει ότι ο Κύριος Ιησούς πέθανε για μας μ' αυτόν τον τρόπο. Δεν μας δείχνει ότι ο Θεός είχε μια απαίτηση, ότι ο νόμος Του έπρεπε να ικανοποιηθεί, κι ότι για να ικανοποιήσει ο άνθρωπος την απαίτηση του νόμου, ήρθε ο Κύριος Ιησούς να εκπληρώσει το νόμο του Θεού. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα...
   Υπάρχουν μόνο δύο πρόσωπα στον κόσμο που έχουν το δικαίωμα να ασχοληθούν με το πρόβλημα της αμαρτίας. Το ένα πρόσωπο είναι αυτός που αμάρτησε απέναντι στον άλλον. Το άλλο πρόσωπο είναι αυτός εναντίον του οποίου έγινε η αμαρτία...Κανένα τρίτο μέρος δεν έχει την εξουσία ή το δικαίωμα να παρέμβει. Αν παρέμβει κάποιο τρίτο μέρος, αυτό είναι αδικία. Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνον όταν το μέρος εναντίον του οποίου έγινε η αμαρτία είναι πρόθυμο να υποστεί την απώλεια. Επειδή ο Θεός έχει αγάπη αλλά και δικαιοσύνη, δεν θα άφηνε τον αμαρτωλό να βαστάξει τις αμαρτίες του, επειδή αυτό θα σήμαινε ότι ο Θεός είναι δίκαιος χωρίς αγάπη. Η μόνη εναλλακτική λύση είναι να παρέμβει το μέρος εναντίον του οποίου έγινε η αμαρτία. Μόνο αν βαστάξει ο Θεός τις αμαρτίες μας μπορεί να διατηρηθεί η δικαιοσύνη...
   Τι είναι λοιπόν η λύτρωση του Χριστού; Το λυτρωτικό έργο του Χριστού είναι ο Θεός ο ίδιος που ήρθε να βαστάξει την αμαρτία που έκανε ο άνθρωπος εναντίον Του. Αυτά τα λόγια ακούγονται πιο ευχάριστα στο αφτί απ' ότι όλη η μουσική του κόσμου. Τι είναι το λυτρωτικό έργο του Χριστού; Είναι να υφίσταται ο Θεός αυτό με το οποίο ο άνθρωπος αμάρτησε απέναντί Του. Μ' άλλα λόγια, αν ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ δεν ήταν Θεός, δεν θα είχε τις προϋποθέσεις να βαστάξει τις αμαρτίες μας δίκαια. Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ ήταν Θεός. Είναι ο ίδιος ο Θεός εναντίον του οποίου αμαρτήσαμε. Ο Θεός μας ήρθε προσωπικά στη γη και σήκωσε τις αμαρτίες μας. Σήμερα, είναι ο Θεός κι όχι ο άνθρωπος που σήκωσε τις αμαρτίες μας. Γι' αυτό ήταν δίκαιο αυτό που έγινε. Δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε μόνοι μας τις αμαρτίες μας. Αν ήταν να τις σηκώσουμε εμείς, θα ήμασταν τελειωμένοι. Ευχαριστούμε τον Θεό που Αυτός ο ίδιος ήρθε στον κόσμο για να βαστάξει τις αμαρτίες μας. Αυτό είναι το έργο του Κυρίου Ιησού στο σταυρό.

Αποσπάσματα από το βιβλίο ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-Τόμος Α΄, σελ.116-121.


Ημερομηνία καταχώρησης : 04/02/2009 @ 06:00
Τελευταία ενημέρωση : 04/02/2009 @ 06:00
Κατηγορία : ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Η σελίδα διαβάστηκε 2431 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^