Ρητό της ημέρας :  Μεγάλος γκρεμός και βάραθρο βαθύ είναι η άγνοια της Γραφής.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΧ ΜΑΟΖ, ΕΒΡΑΙΟ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗ ΠΟΙΜΕΝΑ

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ Αιδ. ΒΑΡΟΥΧ ΜΑΟΖ

Ποιμένα της Εκκλησίας Grace and Truth στο Ισραήλ, Εβραίο ως προς την εθνική καταγωγή


Ποια είναι η κατάσταση της χριστιανικής κοινότητας στο Ισραήλ και στα Κατεχόμενα;

Στη χριστιανική κοινότητα στα κατεχόμενα εδάφη δεν είμαι κατάλληλος για να πω πολλά. Είναι μια φθίνουσα, διωκόμενη μειονότητα, που φοβούνται να περιγράψουν την πραγματική τους κατάσταση. Έχουμε μερική αλλά μικρή επαφή με αυτούς. Όσον αφορά την κατάσταση στο Ισραήλ, ο χώρος και ο χρόνος δεν θα επιτρέψουν μια εκτενή περιγραφή. Υπάρχουν περίπου 10.000 Εβραίοι Χριστιανοί, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων και των παιδιών. Συγκεντρώνονται σε περίπου 150 συναθροίσεις που είναι στα Εβραϊκά, 30 συναθροίσεις στα Ρωσικά, και 8 συναθροίσεις στην Amharic. Υπάρχει ελευθερία της θρησκείας, που απειλείται μερικές φορές από τις προσπάθειες να περιοριστεί η ελευθερία της μετάδοσης της πίστης. Οι περισσότερες από τις εκκλησίες οδηγούνται από άτομα που δεν έχουν θεολογική εκπαίδευση, που είχαν ελάχιστη ή καμία προηγούμενη εμπειρία εκκλησιών. Η πλειοψηφία των συναθροίσεων είναι Χαρισματικές και, σε διάφορες βαθμίδες, Μεσσιανικές. Υπάρχει λίγη συνεργασία μεταξύ των συναθροίσεων και επισήμως καμιά σχέση. Πολύς ευαγγελισμός πραγματοποιείται σε όλη την χώρα σε καθημερινή βάση. Η εκκλησία αυξάνεται αριθμητικά αλλά απειλείται από τα παράξενα δόγματα που αρνούνται τη θεότητα του Χριστού, επιμένουν ότι ο Μωσαϊκός Νόμος πρέπει να τηρείται και κάνουν διακρίσεις μεταξύ των Εβραίων και των Εθνικών εν Χριστώ. Υπάρχουν δύο Βιβλικά Κολέγια (ένα Μεσσιανικό, το άλλο Πεντηκοστιανό). Εκδίδονται περιοδικά στα εβραϊκά και ένα στα ρωσικά.

Πώς είναι οι σχέσεις μεταξύ των χριστιανών Εβραίων με τους μη-Χριστιανούς Εβραίους και τους Παλαιστίνιους Χριστιανούς;

Γενικά, οι σχέσεις είναι καλές και θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Μερικές εκκλησίες κάνουν διακρίσεις εις βάρος των Εθνικών πιστών αλλά οι περισσότερες όχι. Οι τοπικές εκκλησίες έχουν μια γενικά καλή σχέση με τις ευαγγελικές ομολογίες και οργανώσεις που λειτουργούν εδώ. Προσπάθειες καταβάλλονται και από ¶ραβες και από Εβραίους Χριστιανούς να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, αλλά η πολιτική κατάσταση και η βία το καθιστούν συχνά αυτό δύσκολο.

Τι θα λέγατε σε έναν Χριστιανό, ο οποίος πιστεύει στον Χριστιανικό Σιωνισμό και είναι χωρίς οποιοδήποτε δισταγμό, υποστηρικτής του Ισραήλ;

Πιστεύω ότι είναι λανθασμένο να ταυτιστεί το χριστιανικό Ευαγγέλιο με οποιαδήποτε πολιτική πλατφόρμα - υπάρχει χώρος για τους καλούς και πιστούς Χριστιανούς σε όλες τις πλευρές των πολιτικών διαιρέσεων. Το να παντρέψουμε το Ευαγγέλιο με μια πολιτική πλατφόρμα είναι το να εκπορνεύσουμε το Ευαγγέλιο και να το καταστήσουμε ατελέσφορο προς εκείνους που κρατούν μια διαφορετική πολιτική άποψη. Περαιτέρω πιστεύω ότι, εάν πρόκειται να είμαστε αληθινοί στο προφητικό κάλεσμά μας μέσα τον κόσμο, δεν μπορούμε ποτέ να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε πολιτική πλατφόρμα χωρίς ένα μέτρο επιφύλαξης, επειδή όλες αυτές οι πλατφόρμες έχουν διατυπωθεί από ανθρώπους, και όλοι οι άνθρωποι είμαστε αμαρτωλοί. Επίσης κάνουμε κακή χρήση ακόμη και των καλύτερων ιδεών, όταν επιδιώκουμε να τις εφαρμόσουμε μέσω παράνομων και ανήθικων τρόπων. Είμαι και Χριστιανός και Σιωνιστής μαζί. Αλλά πρώτα είμαι Χριστιανός και ο Σιωνισμός μου πρέπει να κρατείται υπό έλεγχο, να διορθώνεται και επομένως να αλλάζει από τον Λόγο του Θεού και από το καθήκον μου να αγαπάω τον Θεό περισσότερο απ' ό,τι αγαπώ το έθνος μου, και να αγαπάω τον συνάνθρωπό μου - όλους τούς συνανθρώπους μου - όπως αγαπάω τον εαυτό μου.

(Website της εκκλησίας Grace and Truth: www.graceandtruthbulletin.org )


Ημερομηνία καταχώρησης : 13/02/2009 @ 08:10
Τελευταία ενημέρωση : 13/02/2009 @ 08:10
Κατηγορία : ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 2306 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^