Ρητό της ημέρας :  Μεγάλος γκρεμός και βάραθρο βαθύ είναι η άγνοια της Γραφής.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ - ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΙΝ (1879-1955)

ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΙΝ (1879-1955)

 Πασίγνωστος Γερμανοεβραίος φυσικός, αστρονόμος και μαθηματικός του 20ου αιώνα (1879-1955). Η αξία του αναγνωρίστηκε παγκόσμια. Η εξίσωσή του E=mc2 και η θεωρία της σχετικότητας είναι συνώνυμα με την επιστημονική του ιδιοφυΐα. Για την προσφορά του στην επιστήμη και την ανθρωπότητα στα 1921 τιμήθηκε με το βραβείο Nobel και ειδικότερα για τις έρευνές του στο φωτοηλεκτρικό αποτέλεσμα. Ο Αϊνστάιν όταν διαπίστωσε ότι οι έρευνές του οδήγησαν στην κατασκευή της ατομικής βόμβας είπε: «Αν το ήξερα θα προτιμούσα να είχα γίνει κλειδαράς παρά επιστήμονας». Για τις θρησκευτικές του απόψεις και γενικότερα για την ιδεολογία έγραψε στα βιβλία του «Πώς βλέπω τον κόσμο» και «Ο κόσμος μου» (1934).

 
 
Ιδέες και Απόψεις

 • Η επιστήμη χωρίς θρησκεία είναι χωλή, η θρησκεία χωρίς επιστήμη είναι τυφλή.

 • Ποτέ δε βρήκα τίποτε στην επιστήμη μου, που να μπορώ να αντιτάξω στη θρησκεία.

 • Το πιο όμορφο πράγμα που μπορούμε να βιώσουμε είναι το μυστήριο. Είναι η πηγή κάθε αληθινής Τέχνης και Επιστήμης. Η γνώση πως υπάρχει κάτι που δε μπορούμε να διεισδύσουμε μέσα του…αυτή η γνώση και αυτή η συγκίνηση είναι εκείνο που αποτελεί την αληθινή θρησκευτικότητα. Με αυτήν την έννοια και μόνο είμαι βαθύτατα θρησκευόμενος.

 • Είναι αρκετό για μένα να στοχάζομαι το μυστήριο της συνειδητής ζωής που διαιωνίζει τον εαυτό της μέσα στην αιωνιότητα, να συλλογίζομαι τη θαυμάσια δομή του σύμπαντος, την οποία μπορούμε αμυδρώς νΆ αντιληφθούμε, και να προσπαθώ ταπεινά να κατανοήσω ακόμα ένα απειροελάχιστο μέρος της νοημοσύνης που εκδηλώνεται στο σύμπαν.

 • Θέλω να ξέρω με ποιον τρόπο ο Θεός δημιούργησε τον Κόσμο. Θέλω να γνωρίσω τις σκέψεις του.

 • Ο καθένας που ασχολείται σοβαρά με την επιστημονική αναζήτηση, πείθεται ότι ένα πνεύμα διακηρύσσεται μέσα στους νόμους του σύμπαντος – ένα πνεύμα απείρως ανώτερο από το ανθρώπινο, τέτοιο που μπροστά του εμείς, με τις περιορισμένες μας δυνάμεις, πρέπει να αισθανόμαστε ταπεινοί.

   • Κανείς δε μπορεί νΆ αρνηθεί το γεγονός ότι ο Ιησούς έζησε και ότι τα λόγια του είναι αξιοθαύμαστα…Η δύναμη της προσωπικότητάς του αναβλύζει από κάθε του λέξη…Κι αν ακόμα πριν απΆ αυτόν μερικά από τα λόγια του τα είπαν άλλοι, κανένας λόγος δεν ειπώθηκε με τόσο θείο τρόπο.

 • Οι υψηλότερες αρχές για τους πόθους και τις κρίσεις μας, μας έχουν δοθεί στην Ιουδαιο-Χριστιανική θρησκευτική παράδοση που κήρυξε.

 • Ο άνθρωπος που κοιτάζει την ίδια του τη ζωή και τη ζωή των γύρω του όντων σαν κάτι χωρίς σημασία, δεν είναι μόνο δυστυχισμένος, αλλά και σχεδόν ανάξιος να ζει.

 • Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως ούτε ο πλούτος μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδο της ανθρωπότητας, ακόμα κι όταν βρίσκεται στα χέρια των αφοσιωμένων εργατών αυτής της υπόθεσης…το χρήμα προκαλεί μόνο τον εγωισμό και βάζει ολοένα σε πειρασμό τους κατόχους του να το καταχραστούν…Μπορεί κανείς να φαντασθεί τον Μωυσή, τον Ιησού ή τον Γκάντι, οπλισμένους με το πορτοφόλι του Κάρνετζυ;

 • Υποστηρίζω πως το κοσμικό θρησκευτικό συναίσθημα είναι το ισχυρότερο και ευγενέστερο κίνητρο για την επιστημονική έρευνα.

 • Πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική οργάνωση της Ευρώπης και να γίνει προσπάθεια να καταργηθούν βαθμιαία ο περιορισμός των συνόρων. Αυτός ο μεγάλος σκοπός δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με συνθήκες. Πρέπει πρώτα απΆ όλα να προπαρασκευασθεί το πνεύμα των λαών γιΆ αυτό…

 • Ο Ιουδαϊσμός δεν είναι μόνο θρησκεία…Ακόμα, φαίνεται καθαρά πως το να υπηρετείς το Θεό, είχε εξομοιωθεί με το να υπηρετείς τη ζωή. Ό,τι καλύτερο έδωσε ο Εβραϊκός λαός και ειδικά οι προφήτες και ο Ιησούς, είναι πως πολέμησαν ακατάπαυστα γιΆ αυτό.

 • Η επιστήμη μπορεί να δημιουργηθεί μονάχα από εκείνους που είναι ισχυρά διαποτισμένοι από τον πόθο για την αλήθεια και την κατανόηση. Αυτή η πηγή των αισθημάτων ωστόσο, προέρχεται από την σφαίρα της θρησκείας.

 
Δ.Κ.Τ.

Ημερομηνία καταχώρησης : 17/02/2009 @ 04:59
Τελευταία ενημέρωση : 13/03/2009 @ 07:09
Κατηγορία : ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 3148 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^