Ρητό της ημέρας :  Μεγάλος γκρεμός και βάραθρο βαθύ είναι η άγνοια της Γραφής.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ - ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ, Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

 

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ,

 

Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;

- Κριτική σε Πεντηκοστιανό βιβλίο
υπέρ του ‘χριστιανικού’ Σιωνισμού-

Ο ποιμένας της πεντηκοστιανής εκκλησίας ‘Χριστιανικό Κέντρο Αθηνών’ κ.Σταύρος Ιγνατίου εξέδωσε ένα βιβλιαράκι με τίτλο «Ισραήλ. Το Έθνος, η Χώρα και ο Λαός του Θεού» το οποίο διανέμεται δωρεάν. Σε αυτό το βιβλιαράκι ο κ.Ιγνατίου λέει ότι θα χρησιμοποιήσει την Αγία Γραφή «για να αποδείξει ότι στο μεσανατολικό ζήτημα οι πιο αδικημένοι από όλους είναι οι Ισραηλίτες και όχι οι Παλαιστίνιοι». Μάλιστα ισχυρίζεται: «Πιστεύω στο Λόγο του Θεού σαν την μόνη απόλυτη αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι σχετικά» (σελ.7-8). Ο συγγραφέας διακηρύττει: «Πιστεύω ότι η θέση μου είναι αντικειμενική, διότι βασίζεται πρώτο, πάνω στην Αγία Γραφή και δεύτερο σε αδιάσειστα ιστορικά γεγονότα» (από το οπισθόφυλλο). Και «αν όμως διαβάσετε την Αγία Γραφή (…) θα δείτε ότι έχω δίκαιο» (σελ.58). Βέβαια αυτή η προσέγγιση είναι καθαρά προτεσταντική και γι’ αυτό εντελώς υποκειμενική. Ο καθένας μπορεί να «αποδείξει» οτιδήποτε θέλει χρησιμοποιώντας την Αγία Γραφή! Ο ισχυρισμός του συγγραφέα πως είναι αντικειμενικός και πως δήθεν η θέση του είναι η μοναδική ερμηνεία στην οποία μπορεί να καταλήξει κάποιος που θα μελετήσει την Βίβλο, δείχνει αφέλεια, άγνοια ή προσπάθεια να παραπλανήσει το αναγνωστικό του κοινό. Στο θέμα του Ισραήλ υπάρχουν πάνω από μία ερμηνείες στον διαμαρτυρόμενο χώρο, που επίσης «βασίζονται στην Αγία Γραφή», αλλά βεβαίως δεν μπορεί όλες να είναι αληθινές! Γι’ αυτό οι ερμηνείες που γίνονται πάνω σε αυτήν ΔΕΝ είναι απόλυτες, εκτός αν στηρίζονται στην αποστολική παράδοση της Εκκλησίας. Ενώ η ερμηνεία που προωθεί ο κ.Ιγνατίου υπέρ του σαρκικού Ισραήλ είναι νεωτεριστική και δεν υπήρχε πριν τον 19ο αιώνα!

 Ο κ.Ιγνατίου ερμηνεύοντας το Γένεση 12:3 λέει: «Ευλογώ λοιπόν τον λαό Ισραήλ γιατί αν το κάνω θα ευλογηθώ από τον Θεό» (σελ.9). Βέβαια το εδάφιο δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο, διότι το υποκείμενο είναι ο Αβραάμ, και όχι το έθνος του Ισραήλ. Κι αυτό διότι από τον Αβραάμ βγήκε ο Μεσσίας, ο Ιησούς Χριστός. Και για όλους τους χριστιανούς ο Αβραάμ είναι ο πατέρας μας: «Εξεύρετε λοιπόν ότι οι όντες εκ πίστεως, ούτοι είναι υιοί του Αβραάμ» (Γαλάτες 3:7). Αληθινά τέκνα του Αβραάμ δεν είναι πλέον ο σαρκικός Ισραήλ, αλλά ο πνευματικός Ισραήλ, η Εκκλησία: «εάν δε ήσθε του Χριστού, άρα είσθε σπέρμα του Αβραάμ και κατά την επαγγελίαν κληρονόμοι» (Γαλάτες 3:29). Όποιοι δεν είναι του Χριστού, ΔΕΝ είναι γνήσια τέκνα του Αβραάμ! Κι επομένως ΔΕΝ κληρονομούν τίποτα! Συνεπώς αν θέλουμε να εφαρμόσουμε το εδάφιο Γένεση 12:3 θα πρέπει να ευλογούμε τα αληθινά τέκνα του Αβραάμ, την Εκκλησία κι όχι το έθνος του Ισραήλ!

 Ο κ.Ιγνατίου για την διδασκαλία ότι η Εκκλησία είναι ο πνευματικός Ισραήλ διακηρύττει ότι «αυτό είναι μια λανθασμένη αντίληψη εντελώς αντίθετη με την Αγία Γραφή» (σελ.71). Κι όμως η Αγία Γραφή αυτό υποστηρίζει ξεκάθαρα: «Προσέχετε τους κύνας, προσέχετε τους κακούς εργάτας, προσέχετε την κατατομήν· διότι ημείς είμεθα η περιτομή, οι λατρεύοντες τον Θεόν εν Πνεύματι και καυχώμενοι εις τον Χριστόν Ιησούν και μη έχοντες την πεποίθησιν εν τη σαρκί» (Φιλιππησίους 3:2-3). Δείτε και Ρωμ.2:28-29. Η Εκκλησία λοιπόν –αντίθετα με τον αναπόδεικτο ισχυρισμό του κ.Ιγνατίου- είναι η αληθινή περιτομή, ο αληθινός Ισραήλ! Επίσης βλέπουμε ότι ο απόστολος Παύλος μας προειδοποιεί για τους κακούς εργάτες που αρνούνται το γεγονός ότι η Εκκλησία είναι ο αληθινός Ισραήλ!

 Ο συγγραφέας αναγνωρίζει ότι στην διάρκεια της ιστορίας του λαού Ισραήλ «η αμαρτία τους είναι αυτή που τους κρατά μακριά από την γη των υποσχέσεων» και ότι ο Θεός «παράλληλα τους είχε προειδοποιήσει για τις κατάρες που θα ερχόντουσαν πάνω τους ως συνέπεια της ανυπακοής τους» (σελ. 36-37). Όμως το Ισραήλ ποτέ δεν μετανόησε για την υπέρτατη αμαρτία του να απορρίψει τον Μεσσία που είχε ως συνέπεια να εξοριστεί από τη γη του (Ματθ. 21:38-44). Το ερώτημα είναι αμείλικτο: Πως ο Θεός «που –σύμφωνα με τον κ.Ιγνατίου- ποτέ δεν συμβιβάζεται με την αμαρτία» (σελ.37), έστρεψε την εύνοια του στο λαό Ισραήλ και τους ξαναέδωσε πίσω την γη από την οποία είχαν εξοριστεί, αφού παραμένουν σε παρακοή και αμετανοησία, και ακόμη δεν έχουν δεχτεί τον Ιησού τον Ναζωραίο ως τον Μεσσία;

   Ο κ.Ιγνατίου αναφέρει για το έθνος του Ισραήλ και τον αντισημιτισμό ότι «η διαφορετικότητα ενοχλεί την πλειοψηφία. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για οποιαδήποτε απάνθρωπη και ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα συμπεριφορά, ιδιαίτερα στις μέρες μας και ιδιαίτερα στη χώρα μας που γέννησε τη δημοκρατία» (σελ.51). Αν θέλει ο συγγραφέας να είναι συνεπής με αυτά που λέει, θα πρέπει να εξηγήσει πως συμβιβάζεται με την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα η απάνθρωπη συμπεριφορά του κράτους του Ισραήλ απέναντι στην παλαιστινιακή μειονότητα. Εκτός και αν οι δολοφονίες, το γκρέμισμα των σπιτιών, τα βασανιστήρια, το απαρτχάιντ σε βάρος των Παλαιστινίων, και η διχοτόμηση των χωριών τους με το νέο τείχος του αίσχους, είναι σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία!

   Ο πεντηκοστιανός ποιμένας κατηγορεί ακόμη για αντισημιτισμό την Ορθόδοξη Εκκλησία: «Ή να ξεκινήσω με την Ορθόδοξη Εκκλησία που κατηγορεί τους Εβραίους ότι σταύρωσαν τον Χριστό;» (σελ.52). Ασφαλώς δεν ευθύνονται οι σημερινοί Εβραίοι για την θανάτωση του Ιησού πριν 1972 χρόνια. Όμως σύμφωνα με τους αποστόλους του Ιησού Χριστού οι Εβραίοι της εποχής τους ευθύνονταν! Διαβάστε Πράξεις 2:22-23, 3:13-15, 5:30, Α΄ Θεσσαλ. 2:14-16.

 Οπότε συμπεραίνουμε για το πόνημα του κ.Ιγνατίου το βιβλικό: «εζυγίσθης εν τη πλάστιγγι και ευρέθης ελλιπής» (Δανιήλ 5:27). Για την πλάνη του ‘χριστιανικού’ σιωνισμού, δείτε το αναλυτικό αφιέρωμά μας στα τεύχη 26 και 27.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ


Ημερομηνία καταχώρησης : 17/02/2009 @ 05:47
Τελευταία ενημέρωση : 17/02/2009 @ 05:47
Κατηγορία : ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 2418 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^