Ρητό της ημέρας :  Η ανάσταση του Χριστού είναι το πιο έγκυρο και μαρτυρημένο γεγονός της αρχαίας ιστορίας.   ΓΡΕΡΕΡ, Ιστορικός
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ - ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΓΑΜΟΣ ΚΑΙ Η…ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΓΑΜΟΣ ΚΑΙ Η…ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Από την έκδοση του προηγούμενου τεύχους μας Νο33, όπου αποκαλύπταμε κάποιες αλήθειες που ένα μέρος των ευαγγελικών χριστιανών αγνοεί ή θέλει να αγνοεί, υπήρξαν αντιδράσεις και κάποιες εξελίξεις από την Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία (ΕΕΕ) σε σχέση με τον «Ερευνητή».

 
 
Θέμα «Ερευνητή» στην ηγεσία της Ε.Ε.Ε.

 Πιο συγκεκριμένα, πληροφορήθηκα από ηγετικό στέλεχος της ΕΕΕ, την έντονη δυσαρέσκειά τους και το ότι συζητήθηκε το όνομά μου και ο «Ερευνητής» στην σύνοδο της Εκτελεστικής Διακονίας της ΕΕΕ. Ο λόγος; Διότι στάλθηκε από ένα τεύχος του «Ερευνητή» σε 20-25 εκκλησίες τους προς ενημέρωση των ποιμένων τους και φοβούμενοι μήπως πλανηθεί κανένα μέλος τους από το περιοδικό μας, μου ζήτησαν να διακόψω την αποστολή του προς όλες τις ΕΕΕ! Βέβαια, η δική μου απάντηση ήταν ότι όποια ΕΕΕ που λαβαίνει τιμής ένεκεν το περιοδικό, δεν το θέλει, μπορεί κάλλιστα να το επιστρέψει πίσω ως «Απαράδεκτο» και αυτόματα θα αφαιρεθεί από την λίστα παραληπτών. Ακόμη, ζήτησα να μου κάνουν γραπτό το αίτημά τους, αλλά δεν τους άρεσε η ιδέα!

 
 
Διακοπή βιβλιοπωλικής έκπτωσης από Εκδόσεις Πέργαμος!

 Λίγες μέρες μετά με ενημέρωσε ο υπεύθυνος των ευαγγελικών Εκδόσεων Πέργαμος και ηγετικό στέλεχος της ΕΕΕ, ότι αποφάσισαν να αλλάξουν στο Βιβλιοπωλείο μου, την έκπτωση που μου έκαναν από 30% (που είναι η βιβλιοπωλική), σε 10%! Μάλιστα σε ερώτησή μου, αν αποφάσισαν να αλλάξουν γενικά την έκπτωση που κάνουν στα βιβλιοπωλεία από 30% σε 10%, η απάντηση ήταν αρνητική. Στην ερώτηση αν δυσαρεστήθηκαν με κάτι μαζί μου επαγγελματικά, πάλι αρνητική ήταν η απάντηση.

 Όταν ρώτησα επίμονα να μου εξηγήσουν τον λόγο, δεν μου έδιναν καμιά εξήγηση, αλλά ότι απλά αυτή θα είναι η πολιτική τους απέναντί μου! Ρωτώντας αν η αιτία είναι η δυσαρέσκειά τους για τον «Ερευνητή» και αυτά που γράφω, η απάντησή τους ήταν αρνητική. Δηλαδή, το ότι πρώτα κυκλοφόρησε ο «Ερευνητής» Νο33 που αποκάλυπτε κάποιες αλήθειες για την Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία, το ότι μετά έγινε θέμα συζήτησης στην Εκτελεστική Διακονία της ΕΕΕ, και ότι μου ζητήθηκε να μην ξαναστείλω το περιοδικό στις εκκλησίες τους, και ότι αμέσως μετά οι Εκδόσεις Πέργαμος των ΕΕΕ μου διακόπτουν ουσιαστικά την επαγγελματική συνεργασία, είναι προφανώς καθαρά μία σειρά ασύνδετων, τυχαίων συμπτώσεων!!!

 
 
Η «Μυστική…Επιτροπή»!

 Αφού ο υπεύθυνος της «Περγάμου» δεν μπορούσε να μου δώσει καμιά λογική εξήγηση γιατί το 30% έγινε 10%, υποστήριξε ότι δεν είναι αυτός που αποφασίζει, αλλά κάποια Επιτροπή. Όταν του ζήτησα να μου δώσει κάποια από τα ονόματα της Επιτροπής, για να επικοινωνήσω μαζί τους για άμεση συνεννόηση, αρνήθηκε να το κάνει, λέγοντάς μου ότι τα μέλη αυτής της περιβόητης «Επιτροπής» είναι μυστικά, και δεν μπορεί να μου τα αναφέρει! Λες και πρόκειται για κάποια…Μυστική Αποκρυφιστική οργάνωση!

 
 
Είναι Διακονία της ΕΕΕ ή όχι;

    Σε ερώτησή μου, αν εξακολουθούν οι Εκδόσεις Πέργαμος να είναι διακονία της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας –όπως θεωρούνται στους κύκλους των μελών της-, το αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντάς μου ότι «είναι καθαρά εμπορική επιχείρηση». Αλλά εάν είναι καθαρά εμπορική επιχείρηση, γιατί αποφασίζουν χωρίς καμιά λογική εξήγηση να διακόψουν την συνεργασία με μένα που μόνο για τρεις μήνες (9–1-06 ως 6–4-06) έκανα τζίρο στις Εκδόσεις Πέργαμος 1156,50 ¤ ; Και ενώ πάντοτε αγόραζα τοις μετρητοίς. 

 Λίγες μέρες μετά όμως, διάβασα στο επίσημο περιοδικό της ΕΕΕ «Ελεύθερο Βήμα» φύλλο 46, Ιανουάριος-Μάρτιος 2006, σελ.23 κάτω από τον τίτλο «54η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των Ελεύθ.Ευαγγ.Εκκλησιών στο Σούνιο Αττικής» τα εξής: «Υπήρξαν […] ανακοινώσεις των υπευθύνων διαφόρων διακονιών της Κοινωνίας, όπως […] των Εκδόσεων Πέργαμος, […] κλπ.». Οπότε αυτό αποδεικνύει ότι οι Εκδόσεις Πέργαμος εξακολουθούν να θεωρούνται διακονία της Κοινωνίας των Ελεύθερων Ευαγγελικών Εκκλησιών, αντίθετα με το τι μου είπε ο υπεύθυνός τους! Και χωρίς να το αλλάζει το γεγονός αυτό η νομική μορφή τους που είναι εμπορική (Ε.Ε.).

 
 
Η παρανομία!

 Επίσης η απόφαση των Εκδόσεων Πέργαμος να σταματήσουν να μου κάνουν τη βιβλιοπωλική έκπτωση, είναι παράνομη σύμφωνα με τον Νόμο 703/1977 «Περί ελέγχου μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ελευθέρου ανταγωνισμού» (ΦΕΚ 278/Α΄/26-9-1977). Ο νόμος αυτός δηλώνει στο άρθρο 2: «Απαγορεύεται η υπό μιας ή περισσοτέρων επιχειρήσεων καταχρηστική εκμετάλλευσις της δεσποζούσης θέσεως αυτών επί του συνόλου ή μέρους της αγοράς της χώρας. Η καταχρηστική αύτη εκμετάλλευσις δύναται να συνίσταται ιδία: […] γ) εις τηνεφαρμογήν ανίσων όρων διΆ ισοδυνάμους παροχάς, ιδία εις την αδικαιολόγητον άρνησιν πωλήσεων, αγορών ή άλλων συναλλαγών, κατά τρόπον ώστε επιχειρήσεις τινές να τίθενται εις μειονεκτικήν εν τω ανταγωνισμώ θέσιν». Η παράβαση του νόμου έγκειται στο ότι ως βιβλιοπώλη μου διέκοψαν ουσιαστικά την συνεργασία (γιατί το 30% έγινε 10%, οπότε ασύμφορο!), αφού τα βιβλία της «Περγάμου» τα διαθέτει χονδρικώς σε βιβλιοπωλεία αποκλειστικά και μόνον η «Πέργαμος» και δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα προμηθευτώ από κάπου αλλού. Και επειδή κάνει δυσμενή διάκριση σε βάρος μου και έχει άνισους όρους για ισοδύναμες παροχές. Δηλαδή, ενώ σε ένα άλλο βιβλιοπωλείο που θα πάρει π.χ. 5 βιβλία θα του κάνει 30% έκπτωση, αν πάρω εγώ τα ίδια ακριβώς βιβλία θα μου κάνει μόνο 10%!

   Προφανώς ο «Ερευνητής» ενοχλεί πολύ κάποιους. Και θέλουν να μας «τιμωρήσουν». Έτσι δεν θα ξαναδιαθέσουμε πλέον βιβλία των εκδόσεων «Πέργαμος». Αλλά θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τις συνεργασίες μας με άλλους Εκδοτικούς Οίκους που εκδίδουν αξιόλογα βιβλία.

Μανώλης Καλομοίρης

Ημερομηνία καταχώρησης : 18/02/2009 @ 03:43
Τελευταία ενημέρωση : 20/02/2009 @ 03:20
Κατηγορία : ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 3782 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^