Ρητό της ημέρας :  Μεγάλος γκρεμός και βάραθρο βαθύ είναι η άγνοια της Γραφής.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ - ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΓΑΜΟΣ ΚΑΙ Ο κ.ΣΠΥΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΕΡΓΑΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

epistoli-filou.bmp

Απάντηση του «Ερευνητή» στον κ.Σπύρο Φίλο

1) Ιδιότητα του κ.Φίλου; ΚατΆ αρχήν ο κ.Φίλος αν και στο γράμμα του αναφέρει για μένα «Ιδιοκτήτην-Εκδότην-Δ/ντήν Περιοδικού Ο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», ο ίδιος αποφεύγει να μας αναφέρει την δική του θέση ή ιδιότητα. Διότι επίσης ο κ.Φίλος είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ελεύθερης Ευαγγελικής Εκκλησίας (ΕΕΕ), και του περιοδικού «Ελεύθερο Βήμα», όπως και ηγετικό στέλεχος της ΕΕΕ. Ποιά όμως είναι η ακριβής σχέση του με τις Εκδόσεις Πέργαμος και με ποια ακριβώς ιδιότητα μας απαντάει, το αποσιωπά.

2) Δυσφημιστικό δημοσίευμα; Γιατί αποφεύγει ο κ.Φίλος να μας πει τι συγκεκριμένα από όλα αυτά που γράψαμε, είναι αναληθές ή ψεύδος; Γιατί δεν «αποκαθιστά την αλήθεια» λέγοντάς μας την δική του εκδοχή για τα γεγονότα, πού και τι διαστρεβλώσαμε, αν πιστεύει αυτό; Ο κ.Φίλος ΔΕΝ λέει απολύτως τίποτε για τη ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ διακοπή της βιβλιοπωλικής έκπτωσης προς το βιβλιοπωλείο μου, καθώς και τον λόγο που το έκανε αυτό! Έτσι, χάνοντας την ψυχραιμία του εξαιτίας της δημοσιοποίησης αυτής της συμπεριφοράς της «Περγάμου», καταφεύγει σε ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον μου για δήθεν αναλήθειες και ανακρίβειες!

3) Δικό μας εφεύρημα η «Επιτροπή»; Πουθενά δεν γράψαμε ότι ο κ.Φίλος ανέφερε τη φράση «Μυστική Επιτροπή»! Αυτό ήταν το δικό μας σχόλιο στην άρνησή του να μας δώσει κάποια από τα ονόματα της Επιτροπής της Περγάμου –που ο ίδιος ο κ.Φίλος συχνά την ανέφερε- για να επικοινωνήσουμε μαζί της. Αλήθεια, αν υπάρχει αυτή η Επιτροπή γιατί τέτοια μυστικοπάθεια;

4) Δεν παραβίασε τον Νόμο; Γιατί αποφεύγει να σχολιάσει την γ΄ παράγραφο του Νόμου περί Ανταγωνισμού όπου αναφέρει ως παράβαση «την εφαρμογήν ανίσων όρων διΆ ισοδυνάμους παροχάς, ιδία την αδικαιολόγητον άρνησιν πωλήσεων, αγορών ή άλλων συναλλαγών, κατά τρόπον ώστε επιχειρήσεις τινές να τίθενται εις μειονεκτικήν εν τω ανταγωνισμώ θέσιν»;

5) Γιατί απαιτεί την δημοσίευση της επιστολής; Ο «Ερευνητής» είναι ανοιχτός στον διάλογο και δεν λογοκρίνει αντίθετες απόψεις, όπως έχουμε αποδείξει. Το παράξενο είναι ότι έχει την απαίτηση αυτή ο κ.Φίλος που ως υπεύθυνος του περιοδικού της ΕΕΕ «Ελεύθερο Βήμα», αρνείται να δημοσιεύει αντίθετες απόψεις! Αναφέρουμε ως πρόσφατο παράδειγμα την απάντηση που έστειλε με συστημένο στις 14-6-2005 ο Ορθόδοξος θεολόγος κ.Χρίστος Βασιλειάδης σε επιστολή του κ.Φίλου, την οποία το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ όχι μόνο δεν δημοσίευσε ποτέ, αλλά αντιθέτως έγραψε ψευδώς στο φύλλο 44 (Ιούλιος –Αύγουστος- Σεπτέμβριος 2005) ότι «για 4 μήνες δεν υπήρξε απάντηση»! Αλλά ακόμη και αν έλαβε καθυστερημένα την απάντηση του κ.Βασιλειάδη, δεν την δημοσίευσε ούτε σε επόμενο τεύχος, και ούτε έγινε ποτέ αναφορά σε αυτή. Ενώ αντιθέτως, το Ορθόδοξο περιοδικό ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ αφιέρωσε ένα ολόκληρο τεύχος στο οποίο δημοσιεύει όλη την επιστολή του κ.Φίλου και ταυτόχρονα την απάντηση του κ.Χ.Βασιλειάδη.

6) Αρνηθήκαμε τη δημοσίευση κάποιας επιστολής; Δεν αρνηθήκαμε την δημοσίευση καμιάς επιστολής αντίκρουσης του κ.Φίλου. Εκείνος αρνήθηκε να την στείλει, όταν του είπαμε ότι δεν υποσχόμαστε πως θα δημοσιευτεί ολόκληρη. Λόγω του μικρού χώρου του περιοδικού μας, αν ήταν μεγάλη, μπορεί να δημοσιεύονταν τα βασικότερα σημεία της, αντί για ολόκληρη.

 

Μανώλης Καλομοίρης


Ημερομηνία καταχώρησης : 18/02/2009 @ 04:08
Τελευταία ενημέρωση : 20/02/2009 @ 03:20
Κατηγορία : ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ
Η σελίδα διαβάστηκε 3539 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^