Ρητό της ημέρας :  Μεγάλος γκρεμός και βάραθρο βαθύ είναι η άγνοια της Γραφής.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ - ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2007

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2007

Φέτος μέχρι στιγμής έχουν καεί 2,7 εκατομμύρια στρέμματα πρασίνου, πετυχαίνοντας ένα τρομακτικό ρεκόρ καταστροφής του οικολογικού συστήματος της πατρίδας μας, και έχουν χαθεί πάνω από 60 ανθρώπινες ζωές! «Θα πρέπει να μιλήσουμε για ένα κράτος το οποίο δεν εκπληρώνει τον πρώτο και βασικό ρόλο της ύπαρξής του, που δεν είναι άλλος από τη διασφάλιση της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών του» (Θέση ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ 26-8-07, σελ.30).

   Θρήνος και οδυρμός απλώνεται σε όλη την Ελλάδα, για τα καταστροφικά αποτελέσματα των φετινών πυρκαγιών.

 «Στη διάρκεια της μεγάλης τραγωδίας που χτύπησε την Πελοπόννησο, έγιναν εμφανή λάθη στο συντονισμό και σημειώθηκαν τρανταχτές ανεπάρκειες στη διοικητική αλυσίδα. Τα λάθη και οι παραλείψεις αυτές, σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης, επηρέασαν αρνητικά την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων που αντιμετώπιζαν επιτόπου τις φωτιές, παρά την αδιαμφισβήτητη αυτοθυσία και τον ηρωισμό που επέδειξαν οι εναέριες και οι επίγειες δυνάμεις. […] Τα πληρώματα και οι επίγειες δυνάμεις δεν είχαν χάρτες και ακριβή επιτελική καθοδήγηση. […] Η ισχύς της πυροσβεστικής δύναμης όλο το τριήμερο παρέμενε κατώτερη των περιστάσεων, ενώ πολλά οχήματα ακινητοποιήθηκαν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. […] Το σχέδιο εκκένωσης -που προβλέπει, όπως είπε ο ίδιος ο κ.Φούρλας-, τη συγκέντρωση των κατοίκων σε πλατείες, εκκλησίες ή σχολεία, δεν εφαρμόστηκε, η Αστυνομία δεν είχε σαφείς οδηγίες ώστε να καθοδηγήσει τους κατοίκους. […] Σημαντικές ανεπάρκειες σε ό,τι αφορά την πρόληψη και το συντονισμό παρουσίασε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 27-8-07, σελ.14-15).

 Δυστυχώς στην Ελλάδα, μόνο μετά από καταστροφές σκεφτόμαστε να λάβουμε μέτρα που θα έπρεπε να είχαμε λάβει από πριν!

 Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής το 1991 αποφασίστηκε να δημιουργηθεί Ενιαίος Φορέας Προστασίας και Ανάπτυξης του Δάσους, ως καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των καταστροφικών πυρκαγιών, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε!

 «Κοινοτικά κονδύλια 30 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν εγκριθεί για την προμήθεια 170 πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκονται από το 2000 στα συρτάρια των υπουργείων και στις αίθουσες όπου εκδικάζονται οι ενστάσεις των επιχειρήσεων που διεκδικούν το διαγωνισμό. Τα 170 οχήματα θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις την ώρα που οι κάτοικοι στην Πελοπόννησο εκλιπαρούσαν για ένα πυροσβεστικό» (Πάνος Αμυράς, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 27-8-07, σελ.31).

 Λόγω των κλιματικών αλλαγών, θα έπρεπε να προσέχουμε πολύ περισσότερο τα δάση και όλο το Περιβάλλον. Δεν γνωρίζουμε αν είναι βάσιμη η συνωμοσιολογία που υποστήριξαν κάποιοι. Αλλά, ακόμη και αν αποδειχτεί βάσιμη, σίγουρα, αν δούλευε καλύτερα και πιο οργανωμένα ο κρατικός μηχανισμός, θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα στην κατάσβεση των πυρκαγιών, και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών!

 Ως χριστιανοί, πρέπει να λυπούμαστε περισσότερο από άλλους για την καταστροφή του Περιβάλλοντος, διότι είναι η Δημιουργία του Θεού, του Θεού της Αγάπης για τον οποίο μιλάει η Αγία Γραφή, και τον οποίο αποκαλύπτει η Φύση. «ΠαρΆ ό,τι είναι αόρατες και η αιώνια δύναμή του Θεού και η θεϊκή του ιδιότητα, μπορούσαν να τις δουν μέσα στη δημιουργία, από τότε που έγινε ο κόσμος» (Ρωμ.1:20).

 
 
 
Μανώλης Καλομοίρης

Ημερομηνία καταχώρησης : 18/02/2009 @ 05:55
Τελευταία ενημέρωση : 18/02/2009 @ 05:55
Κατηγορία : ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ
Η σελίδα διαβάστηκε 2286 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^