Ρητό της ημέρας :  Η Αγία Γραφή είναι το βάθρο της προόδου και του πολιτισμού.   ΟΥΙΛΣΟΝ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ)
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ - Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΣ ΑΛΛΙΩΣ Η ΒΙΒΛΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ!

 

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΣ

 

ΑΛΛΙΩΣ Η ΒΙΒΛΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ!

 
 Η θεότητα του Χριστού είναι ένα από τα βασικά δόγματα της Αγίας Γραφής, όπως και της αρχαίας Εκκλησίας. Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε την θεϊκή ιδιότητα του Ιησού ως Δημιουργού του Σύμπαντος. Το Εβρ.1:10-12 δείχνει ότι ο Ιησούς ταυτίζεται με τον Γιαχβέ ως Δημιουργός:

«Κι άλλού [λέει στον Υιό]: ‘Εσύ Κύριε, αρχικά στερέωσες τη γη κι έργο δικό σου είναι οι ουρανοί. Αυτοί θα εξαφανιστούν, ενώ εσύ αιώνια παραμένεις. Τα πάντα θα παλιώσουνε σαν ρούχο. Σαν μανδύα θα τους τυλίξεις, και θ’ αλλάξουν. Εσύ όμως παραμένεις πάντα ο ίδιος, τα χρόνια σου ποτέ δε θα τελειώσουν’» (Δημοτική μετάφραση Βιβλ.Εταιρίας). Ο απόστολος Παύλος παραθέτει από τον Ψαλμό 102:26-28 και τον εφαρμόζει στον Ιησού. Αυτό ασφαλώς θα ήταν βλάσφημο, εάν πράγματι ο Ιησούς δεν είναι αληθινός Θεός και Δημιουργός!

            Μερικοί άνθρωποι πλάνης που απορρίπτουν την θεότητα του Χριστού, επικαλούνται τα εδάφια Ιωάννης 1:3 και Κολ.1:16 που δείχνουν ότι το σύμπαν έγινε "μέσω" του Ιησού. Και ισχυρίζόνται ότι αυτό αποδεικνύει ότι το 'σύμπαν δεν δημιουργήθηκε από τον Γιο'. Αυτό όμως που λένε είναι αντίθετο από τον απόστολο Παύλο που στο Εβρ.1:10-12 αναγνωρίζει τον Ιησού ως τον άμεσο Δημιουργό του Σύμπαντος, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Γιαχβέ!

            Όπως επίσης η Γραφή ενώ στο Α΄ Κορ.8:5-6 εφαρμόζει στον Πατέρα το "εξ αυτού", στα εδάφια Εβρ.2:10 και Ρωμ.11:36 εφαρμόζει στον Θεό το "δι' αυτού"! Το σύμπαν έγινε "μέσω" του Γιαχβέ επίσης! Αυτό όμως δεν μειώνει καθόλου τον Γιαχβέ! Συνεπώς γιατί να μειώνει τον Ιησού που εφαρμόζεται και σ' αυτόν το "δι' αυτού"; Ουσιαστικά, ακριβώς επειδή ο Ιησούς είναι αληθινός Θεός, όπως ο Πατέρας, γι' αυτό μπόρεσε να είναι Δημιουργός!

            Στον Ησαΐα 44:24 γράφει σαφώς πως την Δημιουργία του σύμπαντος την έκανε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ο Γιαχβέ, χωρίς συνεργάτες!

"Λέει, λαέ του Ισραήλ, ο Κύριος, που σε λύτρωσε, και σε έπλασε απ’ την κοιλιά της μάνας σου: ‘Εγώ είμαι ο Κύριος, που δημιούργησα τα πάντα, άπλωσα μόνος μου τους ουρανούς, και στέριωσα τη γη με τη δική μου δύναμη" (Δημοτική μετάφραση Βιβλ.Εταιρίας). Ενώ η Μετάφραση Νέου Κόσμου (των ‘Μαρτύρων του Ιεχωβά’) προσθέτει: "Ποιός ήταν μαζί μου;", υπονοώντας σαφώς ΚΑΝΕΙΣ!

            Αυτό φανερώνει, ότι στο Γένεσις 1:26-27 στο Θεό που μιλάει στον πληθυντικό, περιλαμβάνεται και ο Ιησούς! Ο Ιησούς όπως αποκαλύπτει η Καινή Διαθήκη συμμετείχε ενεργά στην Δημιουργία ΟΛΩΝ των κτισμάτων, ορατών και αοράτων, και αφού μας πληροφορεί ο Ησαΐας 44:24 ότι ο Θεός την δημιουργία την έκανε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα από τα δύο συμπεράσματα:

1) Το Ησαΐας 44:24 δεν λέει την αλήθεια, διότι ο Θεός χρησιμοποίησε το πρώτο κτίσμα-σύμφωνα με τους αντιτριαδικούς-, τον Ιησού για να τον βοηθήσει στην Δημιουργία. Ή η Καινή Διαθήκη μας λέει ψέματα για τον Ιησού ότι δι' αυτού κτίστηκε όλη η κτίση, ενώ στην πραγματικότητα ο Θεός την έκτισε μόνος του, χωρίς βοηθούς.

2) Είναι αλήθεια και το Ησαΐας 44:24 και αυτά που λέει η Καινή Διαθήκη, διότι ο Ιησούς δεν είναι κτίσμα, αλλά αληθινός Θεός, μέρος της Τριαδικής Θεότητας! Και συνεπώς η συμμετοχή του Ιησού στη Δημιουργία δεν είναι η συμμετοχή ενός κτίσματος, αλλά η συμμετοχή του ως αληθινού Θεού!

Έτσι αυτό που πίστευαν οι απόστολοι στο Εβρ.1:10-12 είναι πλήρη αλήθεια, δηλ. ότι ο Ιησούς είναι ο αληθινός Θεός, ο Δημιουργός του Σύμπαντος! Ενώ βεβαίως αν είχαν την αντιτριαδική θεολογία, δεν επρόκειτο ποτέ των ποτών να κάνουν τέτοιες διακηρύξεις για την θεότητα του Ιησού!

            Όσον αφορά τα εδάφια Α΄ Κορινθίους 8:5-6: "Διότι αν και ήναι λεγόμενοι θεοί είτε εν τω ουρανώ είτε επί της γης, καθώς και είναι θεοί πολλοί και κύριοι πολλοί, αλλ' εις ημάς είναι εις Θεός ο Πατήρ, εξ ου τα πάντα και ημείς εις αυτόν, και εις Κύριος Ιησούς Χριστός, δι' ου τα πάντα και ημείς δι' αυτού. " (Μετάφραση Βάμβα), αυτό που δεν έχουν προσέξει οι αντιτριαδικοί είναι ότι αν και υπάρχουν οι λεγόμενοι θεοί και κύριοι, η Αγία Γραφή ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ τον Κύριο Ιησού από αυτούς!!! Αν και συχνά οι αντιτριαδικοί επικαλούνται διάφορες περιπτώσεις κτισμάτων που αποκαλούνται "θεοί" προκειμένου να υποβιβάσουν τον Ιησού σε αυτή την κατηγορία των πολλών θεών και κυρίων, ο απόστολος Παύλος ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ με σαφήνεια τον Ιησού από αυτούς! Και αν ο Ιησούς δεν είναι ένας από τούς λεγόμενους 'θεούς', τότε αποκαλείται Θεός, επειδή είναι αληθινός Θεός και Γιαχβέ, όπως ο Πατέρας! Βέβαια αναλυτικές βιβλικές αποδείξεις για την θεότητα του Ιησού γράφω στο άρθρο μου «Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ».

Συνεπώς, είτε ο Χριστός είναι αληθινός Θεός και Δημιουργός του Σύμπαντος κατά το Εβραίους 1:10-12, ή η Αγία Γραφή στον Ησαΐα 44:24 ότι ο Γιαχβέ έφτιαξε μόνος Του όλη την Κτίση, λέει ψέματα! Διαλέγετε και παίρνετε!

Επειδή ο Χριστός είναι αληθινός Θεός και Δημιουργός, η Γραφή λέει πως όλα τα κτίσματα στο σύμπαν (άρα δεν είναι Εκείνος κτίσμα!) του δίνουν λατρεία λέγοντας: «Αυτός που κάθεται στο θρόνο και το Αρνίο να’ ναι για πάντα ευλογημένοι, τιμημένοι, δοξασμένοι και ισχυροί» (Αποκάλυψη 5:13). Η αλήθεια της θεότητας του Χριστού είναι ξεκάθαρη στην Αγία Γραφή, σε όσους έχουν μάτια για να δουν και αυτιά για να ακούσουν. «Όποιος έχει αυτιά για ν’ ακούει, ας ακούει» (Ματθ. 13:43).

 
 
 
Μανώλης Καλομοίρης

Ημερομηνία καταχώρησης : 19/02/2009 @ 04:55
Τελευταία ενημέρωση : 19/02/2009 @ 04:55
Κατηγορία : ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Η σελίδα διαβάστηκε 2680 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^