Ρητό της ημέρας :  Η ανάσταση του Χριστού είναι το πιο έγκυρο και μαρτυρημένο γεγονός της αρχαίας ιστορίας.   ΓΡΕΡΕΡ, Ιστορικός
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ - ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ;

 

ΕΙΠΕ ΠΟΤΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΤΙ
ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ;

 

Και βέβαια το είπε, κατ' επανάληψιν! Ας δούμε όμως πρώτα έναν ορισμό που δίνει η ίδια η εταιρία η Σκοπιά, για τη λέξη "Ψευδοπροφήτης", στο βιβλίο: "Συζητάτε Λογικά" σελ. 428: «Άτομα και οργανώσεις που διακηρύσσουν αγγέλματα τα οποία αποδίδουν σε κάποια υπερανθρώπινη πηγή αλλά τα οποία δεν προέρχονται από τον αληθινό Θεό και δεν είναι σε αρμονία με το αποκαλυμμένο θέλημά του».

Με δεδομένο λοιπόν τον ορισμό του ψευδοπροφήτη, διαβάστε το επόμενο απόσπασμα από το βιβλίο "Μπορείτε να ζείτε..." σελ. 195, όπου η οργάνωση της Σκοπιάς λέει για τον εαυτό της:

 

«Η ορατή οργάνωση του Θεού σήμερα, παίρνει επίσης θεοκρατική καθοδηγία και κατεύθυνση. Στα κεντρικά γραφεία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης, υπάρχει ένα κυβερνών σώμα πρεσβυτέρων Χριστιανών ανδρών από διάφορα μέρη της γης, που επιβλέπει τις παγκόσμιες δραστηριότητες του λαού του Θεού. Αυτό το κυβερνών σώμα αποτελείται από μέλη του πιστού και φρονίμου δούλου. Υπηρετεί σαν εκπρόσωπος αυτού του πιστού δούλου.

 

Οι άνδρες αυτού του κυβερνώντος σώματος, όπως οι απόστολοι και οι πρεσβύτεροι της Ιερουσαλήμ, έχουν πολλά χρόνια πείρα στην υπηρεσία του Θεού. Αλλά όταν παίρνουν αποφάσεις δεν βασίζονται σε ανθρώπινη σοφία. Όχι, κυβερνιώνται θεοκρατικά, ακολουθούν το παράδειγμα του πρώτου κυβερνώντος σώματος της Ιερουσαλήμ, του οποίου οι αποφάσεις βασίζονταν στο Λόγο του Θεού και παίρνονταν κάτω από την κατεύθυνση του αγίου πνεύματος».

Σαφέστατα εδώ, η οργάνωση της Σκοπιάς, λέει ότι οι αποφάσεις της δεν βασίζονται σε ανθρώπινη σοφία, αλλά στην «κατεύθυνση του Αγίου Πνεύματος»!!! Τι σημαίνει αυτό αν δεν σημαίνει θεοπνευστία;

 

Ας δούμε όμως περισσότερη βλασφημία και υπερηφάνεια από το τεύχος της Σκοπιάς 1ης Ιουλίου 1972, σελ. 389, 342, στο άρθρο με τίτλο: «Θέλουσι γνωρίσει ότι εστάθη προφήτης εν μέσω αυτών»:

 

«Εν τούτοις ο Ιεχωβά δεν έχει αφήσει τους λαούς του Χριστιανικού κόσμου, που οδηγούνται από τους κληρικούς, να παραμείνουν χωρίς προειδοποίηση ότι η Κοινωνία των Εθνών ήταν ένα παραποιημένο υποκατάστατο της πραγματικής βασιλείας του Θεού. Είχε ένα «προφήτη» για να τους προειδοποιήση. Αυτός ο «προφήτης» δεν ήταν ένας άνθρωπος, αλλά ένα σώμα ανδρών και γυναικών. Ήταν ο μικρός όμιλος των ακολούθων του Χριστού, γνωστοί την εποχή εκείνη ως Διεθνείς Σπουδασταί της Γραφής. Σήμερα είναι γνωστοί ως Χριστιανοί μάρτυρες του Ιεχωβά... Φυσικά είναι εύκολο να πη κανείς ότι αυτός ο όμιλος ενεργεί ως ένας «προφήτης» του Θεού. Αλλά είναι άλλο πράγμα να το αποδείξη. Ο μόνος τρόπος για να το κάμη κανείς αυτό είναι ν’ ανασκοπήση την ιστορία τους. Τι δείχνει αυτή;».

Προσέξτε θρασύτητα! Μετά από παταγώδεις προφητικές αποτυχίες, τολμά η Εταιρία Σκοπιά να μας προκαλεί να εξετάσουμε την ιστορία της! Και φυσικά αυτό κάνουμε στις αναλύσεις αυτές! Πάντως, στο συγκεκριμένο άρθρο, είναι σαφές ότι η Σκοπιά ονομάζει την οργάνωσή της «προφήτη» του Θεού.

 

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το επόμενο απόσπασμα από τη Σκοπιά της 1ης Ιουνίου 1973, σελ. 342, όπου μάλιστα ξεκάθαρα δηλώνουν ότι αυτά που λένε, είναι: «ΛΟΓΟΣ ΘΕΟΥ»: «Καλύτερο είναι να γνωρίσετε τώρα, και όχι όταν θα είναι αργά, ότι υπάρχει μια αυθεντική προφητική τάξις Χριστιανών μεταξύ μας και να δεχθήτε να ενεργήσετε απέναντι στο άγγελμα της Αγίας Γραφής, ‘ουχί ως λόγον ανθρώπων αλλά (καθώς είναι αληθώς) λόγον Θεού’. (Α΄ Θεσ. 2/β΄ 13). Εκείνοι που περιμένουν αναποφάσιστοι ώσπου να βγουν αληθινά αυτά που διακηρύττουν οι Χριστιανοί μάρτυρες του Ιεχωβά πρέπει να γνωρίσουν επίσης ότι «εστάθη προφήτης εν μέσω αυτών». (Ιεζεκιήλ 33/λγ΄ 33). Αλλά η καθυστερημένη αυτή γνώσις δεν θα σημάνη σωτηρία γι’ αυτούς, διότι θα βρη τις καρδιές των και τις οδούς των ότι δεν έχουν αλλάξει. Τι θα κερδίσετε διστάζοντας και αμφιβάλλοντας στο γεγονός ότι ο Ιεχωβά μπορεί να εγείρη όπως και έχει εγείρει ένα αληθινό προφήτη μέσα στη γενεά μας; Ασφαλώς αυτό δεν θα βοηθήση κανέναν ν’ αποκτήση τη θεία εύνοια και την προστασία που απαιτείται στη διάρκεια της «μεγάλης θλίψεως» που γοργά πλησιάζει... Κατόπιν όταν ο προφητικός φρουρός του Ιεχωβά λάβη την είδησι ότι ο Χριστιανικός κόσμος επατάχθη, εμείς, μαζί με τον πιστό φρουρό θα εξακολουθήσωμε να ζούμε».

Είδαμε στα δύο τελευταία αποσπάσματα ότι η Σκοπιά ονομάζει τον εαυτό της προφήτη. Ρωτάμε λοιπόν: Τι δίνει ένας προφήτης; Μα φυσικά προφητείες. Και τι είναι οι προφητείες κατά τη Σκοπιά; Σύμφωνα με το «Συζητάτε λογικά...» σελ. 365:

 

«Προφητεία: Ορισμός: Θεόπνευστο άγγελμα. Αποκάλυψη του θείου θελήματος και σκοπού. Προφητεία μπορεί να είναι η πρόβλεψη ενός μελλοντικού γεγονότος, θεόπνευστη ηθική διδασκαλία, ή έκφραση θείας εντολής ή κρίσης

Όταν λοιπόν η Εταιρία Σκοπιά μας λέει: «εμείς δεν είπαμε ότι είμαστε θεόπνευστοι», και μετά μας λέει ότι είναι προφήτης, ενώ παραδέχεται ότι ένας προφήτης έχει «θεόπνευστο άγγελμα», μας νομίζει για ανόητους; Σε κάθε περίπτωση, ένας προφήτης, είναι φορέας θεοπνευστίας!!!

Θέλετε να δείτε κι άλλα παραδείγματα υψηλοφροσύνης; Διαβάστε τι γράφει η Σκοπιά της 15ης Οκτωβρίου 1960 στη σελ. 471:

 

«Τα γεγονότα δείχνουν ότι στη διάρκεια αυτού του καιρού και ως τη στιγμή αυτή, η τάξις του δούλου υπηρέτησε ως ο μόνος συλλογικός αγωγός του Θεού για τη ροή της βιβλικής αλήθειας στους ανθρώπους επάνω στη γη... Άφθονη πνευματική τροφή και καταπληκτικές λεπτομέρειες ως προς την εκτέλεση της θείου θελήματος ρέουν μέσω του μοναδικού αυτού αγωγού πραγματικά σαν μια θαυμαστή απόδειξις της ενεργείας του αγίου πνεύματος... Μάλλον είναι προϊόν του αγίου πνεύματος που λειτουργεί θεοκρατικά μέσω ενός δοκιμασμένου αγωγού... Έτσι διοργανωτικά η τάξις του «φρονίμου δούλου» από το 1919 διοχετεύει ένα διαρκώς αυξανόμενο ρεύμα Βιβλικών δημοσιεύσεων κατά εκατομμύρια, οι οποιες περιέχουν τα «ύδατα της ζωής» που εμφανίζουν το θέλημα του Ιεχωβά ως προερχόμενο από τον θρόνο του Θεού στον ουρανό...»

Από πού προέρχεται λοιπόν το περιεχόμενο του «αγωγού» της Σκοπιάς στη γη; Μα σαφώς η Σκοπιά υποστηρίζει ότι προέρχεται από το Θεό, δηλαδή μιλάμε για «θεοπνευστία», που προέρχεται από την «ενέργεια του αγίου πνεύματος», με «τα ύδατα της ζωής», που προέρχονται από το «θρόνο του Θεού στον ουρανό».

Μα όταν η Σκοπιά λέει: «εμείς δεν είπαμε ότι είμαστε θεόπνευστοι», μας κοροϊδεύει; Ευτυχώς δεν έχουμε ακόμα υποστεί λοβοτομή.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά ακόμα, για το πώς η Σκοπιά περιγράφει την οργάνωσή της ως «αγωγό» του Θεού στη γη δια των εκδόσεών της. Νομίζουμε όμως ότι αυτά αρκούν για όποιον έχει ακόμα «σώας τας φρένας του», για να δει ότι η Σκοπιά προσπαθεί να παίξει με τις λέξεις, για να δικαιολογήσει τις διαρκείς ψευδοπροφητείες της.

 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΣ
 
 

 

(Αναδημοσίευση κατόπιν αδείας, αποσπάσματος από το βιβλίο ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ –ΝΙΚ.ΜΑΥΡΟΜΑΓΟΥΛΟΥ, σελ. 205-209)


Ημερομηνία καταχώρησης : 19/02/2009 @ 06:00
Τελευταία ενημέρωση : 19/02/2009 @ 06:00
Κατηγορία : ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Η σελίδα διαβάστηκε 1269 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ




ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^