Ρητό της ημέρας :  Η ευσέβεια είναι διαφορετική από την δεισιδαιμονία.   BLAISE PASCAL
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΥΒΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ για τον Benny Hinn!

ΕΠΙΘΕΣΗ ΥΒΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ για τον Benny Hinn!

Δεχτήκαμε αήθη επίθεση από τούς Πεντηκοστιανούς διοργανωτές της "σταυροφορίας θαυμάτων" του Benny Hinn στην Κύπρο (που έγινε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2007) εξαιτίας των άρθρων που δημοσιεύουμε γι αυτόν τον σύγχρονο θρησκευτικό απατεώνα.

Όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο Μπέννυ Χινν θα πάει στην Κύπρο για να κάνει ένα "σόου", θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να πληροφορήσουμε τούς Κύπριους διοργανωτές (http://www.bennyhinncrusadecyprus.com/-τώρα δεν λειτουργεί) για τα 2 άρθρα για τον Benny Hinn που έχουμε τοποθετήσει στο JesusPortal, και έτσι στείλαμε στις 12-2-07 ένα ευγενικό σύντομο email που λέγαμε το εξής:

Αγαπητοί φίλοι, δείτε 2 άρθρα που έχω γράψει ή μεταφράσει για τον Μπένυ Χιν: (και παρέθετα τα λινκ)

Με αγάπη Χριστού, Μανώλης Καλομοίρης

Την επόμενη μέρα δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Μας έστειλαν ένα ανυπόγραφο κείμενο γεμάτο με ύβρεις και ειρωνίες ("Κύριε Κακομίρη", "Ανόητοι", "κάνετε το έργο του διαβόλου"), πράγμα που δείχνει ποιό είναι το "ήθος" των ανθρώπων αυτών που ισχυρίζονται ότι είναι "αναγεννημένοι" και "βαπτισμένοι με ¶γιο Πνεύμα" και μάλιστα θέλουν να "σώσουν" και την Κύπρο μας! Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε όλο αυτό το email σε φωτογραφία:

bennyhinn-email1.gif

Σε αυτό το ειρωνικό και υβριστικό email στείλαμε την εξής απάντηση στις 13-2-07:

Αγαπητέ ανώνυμε κύριε που με υβρίζετε καλημέρα σας!

Τουλάχιστον έχω το θάρρος να υπογράφω τα κείμενα που γράφω, ενώ εσείς όχι!

Κι εγώ γνωρίζω προσωπικά τον άνθρωπο αυτό όπως γράφω στο άρθρο μου "Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΝΥ ΧΙΝ". Αλλά προφανώς δεν το προσέξατε πάνω στη βιασύνη σας να "απαντήσετε".

Θα χαρώ, αν μπορείτε να απαντήσετε εποικοδομητικά και εμπεριστατωμένα στα 2 άρθρα που δημοσιεύω, εάν μπορείτε να εκφράσετε κάτι άλλο, πλην από κραυγές, ύβρεις ή ειρωνίες με το όνομά μου.

Όσον αφορά τις κρίσεις, η ίδια η Αγία Γραφή μας καλεί να κρίνουμε και να διακρίνουμε για να μην πλανηθούμε:

"Αγαπητοί, μη πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εν ήναι εκ του Θεού· διότι πολλοί ψευδοπροφήται εξήλθον εις τον κόσμον." (Α΄ Ιωάννου 4:1). Επίσης μας καλεί να κρίνουμε τούς έσω: "Διότι τι με μέλει να κρίνω και τους έξω; δεν κρίνετε σεις τους έσω; Τους δε έξω ο Θεός θέλει κρίνει. Όθεν εκβάλετε τον κακόν εκ μέσου υμών." (Α΄ Κορινθίους 5:12-13).

Όσον αφορά τις "θεραπείες" θα πρέπει να δόσετε μια εξήγηση για τις χιλιάδες ψεύτικες θεραπείες που γίνονται στις "σταυροφορίες θαυμάτων" του Μπέννυ Χινν, όπως αναφέρονται και στο άρθρο μου. Ενώ μπορεί εύκολα να εξηγηθεί η αληθινή θεραπεία κάποιου ανθρώπου μέσα στις χιλιάδες ψευδείς. Μπορεί να οφείλεται στη πίστη και προσευχή του ανθρώπου ή στο έλεος του Θεού. Πάντως όχι στον Μπέννυ Χινν τον οποίο διαφημίζετε ως θαυματοποιό στην ιστοσελίδα σας: "Προσμένουμε θαύματα και θεραπείες μέσα από τη διακονία του ιεραπόστολου Benny Hinn".

Συνεπώς η κρίση των ψευδοδιδασκαλιών και ψευδοπροφητών είναι έργο του Κυρίου και όχι του διαβόλου, όπως αντίθετα με την Γραφή ισχυρίζεστε.

Με εκτίμηση και αγάπη Χριστού,

Μανώλης Καλομοίρης (για σας τον υβριστή "Κακομίρης" ανορθόγραφα όπως το γράψατε!)

Περιττό βέβαια είναι να πούμε ότι, οι Πεντηκοστιανοί διοργανωτές του Κυπριακού σόου του Μπέννυ Χινν, δεν αποκρίθηκαν ούτε λέξη. Αλλά τα γνωστοποιούμε αυτά για να μάθουν οι άνθρωποι το αήθες "ήθος" και την αντιχριστιανική συμπεριφορά των επίσημων υποστηρικτών του Μπέννυ Χινν. Όπως λέει η Γραφή: "Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, έσωθεν όμως είναι λύκοι άρπαγες. Από των καρπών αυτών θέλετε γνωρίσει αυτούς". (Ματθαίος 7:15-16).

Ενώ ως τελευταίο έχουμε να παρατηρήσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί που κάλεσαν τον "θαυματοποιό" στη Κύπρο, απορρίπτουν την έρευνα και την κρίση των πράξεων και διδασκαλιών του Μπέννυ Χινν, θεωρώντας όποιον το κάνει αυτό ότι ενεργεί "διαβολικό έργο"! Αυτή η απόρριψη της κριτικής ικανότητας -που είναι χαρακτηριστικό των αιρέσεων και σεκτών- τούς επιτρέπει να απευθύνονται σε ευκολόπιστα και δεκτικά άτομα ώστε να μπορέσουν να τα χειραγωγήσουν. Όσοι διαθέτουν κριτική σκέψη δεν πρόκειται να είναι εύκολοι στην χειραγώγηση ή στο να πιστέψουν ό,τι τούς "σερβίρουν" οι επιτήδιοι άνθρωποι της πλάνης. Γι αυτό και η κριτική σκέψη είναι εχθρός όσων υποστηρίζουν πράγματα ή πρόσωπα που δεν μπορούν να σταθούν στο φως της έρευνας ή της κοινής λογικής. Αλήθεια, αν πράγματι κάποιοι πιστεύουν π.χ. πως ο Μπέννυ Χινν είναι θαυματουργός θεραπευτής και ότι ορθοτομεί την αλήθεια στην διδασκαλία του, γιατί φοβούνται την έρευνα και την κριτική σκέψη;

Μανώλης Καλομοίρης


Ημερομηνία καταχώρησης : 20/02/2009 @ 04:30
Τελευταία ενημέρωση : 20/02/2009 @ 05:04
Κατηγορία : ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Η σελίδα διαβάστηκε 2899 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^