Ρητό της ημέρας :  Μεγάλος γκρεμός και βάραθρο βαθύ είναι η άγνοια της Γραφής.   ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΑΡΘΡΑ

Κλείσιμο ΑΘΕΙΣΜΟΣ-ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Κλείσιμο ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

Κλείσιμο ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΠΑΤΕΡΕΣ -ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κλείσιμο ΒΙΟΗΘΙΚΗ

Κλείσιμο ΓΑΜΟΣ-ΣΧΕΣΕΙΣ-ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Κλείσιμο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ -ΕΞΕΛΙΞΗ

Κλείσιμο ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Κλείσιμο ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΑ-ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ-ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΟΝ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ/ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Κλείσιμο ΙΣΛΑΜ

Κλείσιμο ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ-ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

Κλείσιμο ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΙΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Κλείσιμο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ-ΦΥΣΗ

Κλείσιμο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ

Κλείσιμο ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ-ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ-ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ

Κλείσιμο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

   επισκέπτες

   επισκέπτες online

ΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ - ΙΗΣΟΥΣ: ΠΝΕΥΜΑ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

ΙΗΣΟΥΣ: ΠΝΕΥΜΑ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΣ;

Μία από τις σημαντικότερες πεποιθήσεις του ιστορικού Χριστιανισμού είναι εκείνη της ανάστασης του Ιησού Χριστού. Ο Απόστολος Παύλος λέει:

«Αλλά αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε, η πίστη σας είναι μάταιη× είστε δε ακόμα μέσα στις αμαρτίες σας» Α’ Κορινθίους 15:17.

  Η Εταιρία Σκοπιά λέει ότι ο άνθρωπος Ιησούς ΔΕΝ αναστήθηκε από τους νεκρούς. Λένε: «…ο άνθρωπος Ιησούς απέθανεν, απέθανεν δια παντός…» [1]. Ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς ΔΕΝ ήταν πνεύμα πάνω στη γη- αλλά ότι ήταν άνθρωπος. Έτσι, τι πράγματι διδάσκει η Εταιρία Σκοπιά;  Ισχυρίζονται ότι αυτός που πέθανε για τις αμαρτίες μας, ο άνθρωπος Ιησούς, δεν αναστήθηκε από τους νεκρούς!

  Η λέξη «ανάσταση» σημαίνει να αναστηθεί ότι πέθανε. Η Αγία Γραφή λέει ότι αυτός που πέθανε ήταν ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ιησούς – ο ίδιος αναστήθηκε από τους νεκρούς- ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ιησούς. Τώρα, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι ένα «πνεύμα» δεν πεθαίνει για κανέναν, τότε είναι φανερό πως ένα «πνεύμα» δεν θα μπορούσε να αναστηθεί από τους νεκρούς! 

  Ακόμα, αυτοί διδάσκουν ότι υπάρχει τώρα ένα αόρατο πνεύμα στον ουρανό με το όνομα του «Ιησού». Είναι καθαρό ότι η Εταιρία Σκοπιά δεν διδάσκει την ανάσταση του Ιησού, αλλά αντίθετα διδάσκει την εξαφάνισή του, και αυτό το ‘ολοκαίνουργιο’ πνευματικό δημιούργημα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΣ, πήρε την θέση του. Αυτό το πνευματικό δημιούργημα είναι ο Ιησούς της Εταιρίας Σκοπιά, αλλά όχι ο Ιησούς της Αγίας Γραφής!

   Ας συγκρίνουμε αυτή την διδασκαλία της Σκοπιάς με τα λόγια του Ίδιου του Ιησού, λίγο μετά από την ανάστασή του. Στον Λουκά, 24ο κεφάλαιο, αρχίζοντας με το εδάφιο 36, ο Ιησούς εμφανίζεται στους μαθητές Του. Αυτοί τρομάζουν και σκέφτονται ότι Αυτός ήταν ένα υλοποιημένο πνεύμα. Θυμηθείτε, ότι η Εταιρία Σκοπιά διδάσκει ότι ο Ιησούς σ’ αυτό το σημείο μετά την ανάστασή Του ήταν ένα υλοποιημένο πνεύμα [2]. Ακόμη, στο εδάφιο 39 ο Ιησούς παρηγορεί τους μαθητές Του και λέει:

«Δείτε τα χέρια ΜΟΥ και τα πόδια ΜΟΥ, ότι ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ είμαι× ψηλαφήστε με και δείτε× επειδή ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΚΟΚΑΛΑ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΧΩ».

Ο Ιησούς το είπε με τον πιο πειστικό τρόπο που μπορούσε× Αναστήθηκε από τους νεκρούς. Αυτός παρουσίασε φυσική απόδειξη- το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ Του!

  Η Εταιρία Σκοπιά λέει ότι ο άνθρωπος Ιησούς είναι νεκρός, και ότι ένα πνεύμα με το όνομα Ιησούς είναι στον ουρανό. Αλλά η Αγία Γραφή λέει αυτά τα λόγια στην Α’ Τιμόθεον 2:5:

«Επειδή ένας Θεός υπάρχει, ένας ΕΙΝΑΙ και ο μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ιησούς Χριστός».

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

[1] Η ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΤΑΛΛΑΓΗ (5ος τόμος Γραφικών Μελετών)-Κ.Ρώσσελ, σελ. 563. Η αγγλική έκδοση  (σελ. 454) λέει: the man Jesus is dead, forever dead - Μετάφραση: ο άνθρωπος Ιησούς είναι νεκρός, για πάντα νεκρός.

[2] Ξύπνα! 22 Ιουλίου 1973, σελ.4-αγγλική έκδοση.

Μετάφραση κατόπιν αδείας από WITNESS INC., POBox 597, Clayton, CA, 94517 USA. Τίτλος πρωτότυπου: JESUS SPIRIT OR MAN? © WITNESS INC.


Ημερομηνία καταχώρησης : 03/02/2009 @ 06:16
Τελευταία ενημέρωση : 03/02/2009 @ 06:16
Κατηγορία : ΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ-ΘΕΟΛΟΓΙΑ
Η σελίδα διαβάστηκε 2465 φορές


Print preview Print preview     Τυπώστε την σελίδα Τυπώστε την σελίδα


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εγγραφείτε στην Ομάδα Αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ για να μπορώ να σας ενημερώνω για ενδιαφέροντα χριστιανικά άρθρα, επιλεγμένες ειδήσεις χριστιανικού ενδιαφέροντος, όπως και για νέες κυκλοφορίες χριστιανικών βιβλίων και μοναδικών προσφορών.
Η λίστα αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ανήκει στις ιστοσελίδες www.diakrisis.gr και www.christianbook.gr. Αφού εγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να διαγραφείτε εύκολα και απλά.
Όσοι εγγραφείτε θα λάβετε ως δώρο το θαυμάσιο βιβλίο ΓΙΑΤΙ Η ΒΙΒΛΟΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ σε pdf. Μετά την εγγραφή σας θα μπορείτε να το κατεβάσετε από την κατηγορία ΑΡΧΕΙΑ της ομάδας αλληλογραφίας ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: http://groups.google.gr/group/erevnitis?hl=el.
Για να εγγραφείτε εύκολα και γρήγορα στείλτε κενό email στο erevnitis+subscribe@googlegroups.com και αυτόματα θα εγγραφείτε. :

Ομάδες Google
diakrisis
Επισκεφτείτε την παρούσα ομάδα


ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Πατήστε ΕΔΩ για το Ιστολόγιο ΛΟΓΙΑ ΘΕΟΥ.

Μιλάμε για τον ζωντανό Ιησού Χριστό!
^ Πάνω ^